Prof.Dr.
Tatjana Kandikjan

Full Professor
Subject Semester

Project basics

2012-2016-Undergraduate - Bachelor's Studies in Industrial Design
1

Computer-Aided Design 2016

2012-2016-Undergraduate - Bachelor's Studies in Industrial Design
2

Plastic Product Design

2012-2016-Undergraduate - Bachelor's Studies in Industrial Design
3

Ecodesign

2012-2016-Undergraduate - Bachelor's Studies in Industrial Design
4

New Product Developement

2012-2016-Undergraduate - Bachelor's Studies in Industrial Design
5

Packaging Design

2012-2016-Undergraduate - Bachelor's Studies in Industrial Design
5

Computer-Aided Product Design

Postgraduate - Master's Studies in Industrial Design and Marketing
8

Rapid Prototyping and Customized Production

Postgraduate - Master's Studies in Industrial Design and Marketing
9

Product Development and Innovation Management

Postgraduate - Master's Studies in Industrial Design and Marketing
9

Consumer Product Design

Postgraduate - Master's Studies in Industrial Design and Marketing
10
Bulletin Board
2016 Student Exhibition
Студентите од насоката ИНДУСТРИСКИ ДИЗАЈН при Машинскиот факултет, УКИМ, Скопје, организираат изложба под наслов „ДИЗАЈНИРАЊЕ НА ЕВОЛУЦИЈАТА“, на која ќе се претстават со свои одбрани дела креирани во изминатите три години.
По тој повод, ВЕ ПОКАНУВАМЕ НА СВЕЧЕНОТО ОТВОРАЊЕ НА ИЗЛОЖБАТА на 1.12.2016 година (четврток) со почеток во 19 часот во Галеријата ФЛУ при Педагошката академија во Скопје.
На изложбата ќе имате можност да уживате во најновите дизајни на светилки, мебел, техника, играчки, декоративни предмети и низа други производи изработени од вештите раце на младите дизајнери и со примена на најсовремени дизајнерски методи и алатки, а кои се резултат на нивната посветеност да се задоволат префинетите фантазии, желби и потреби на современиот човек.
На изложбата ќе биде промовирана брошура во која се презентирани 127 од претставените дела, групирани во повеќе области според стилот и намената. Оваа брошура е издадена со поддршка на Министерството за Култура на Република Македонија и Машинскиот факултет во Скопје.
Aleksandra Stratimirovic, Exhibition
Students in industrial design will take part st the exhibition of the Swedish designer Aleksandra Stratimirovic, starting from 25.3-14.4.2014. The exhibition is located at the stand of the Embassy of Sweden at Skopje Fair, Millennium Hall, Glass Pavilion.
Aleksandra Stratimirovic, Exhibition
Aleksandra Stratimirovic is a designer from Stockholm, Sweden. She will participate at Skopje Furniture Fair (25-30.3.2014) with her designs of lighting. On 25.3.2014, starting from 12:00, Aleksandra will give a lecture and make presentation of her work. You can find more information at  www.strati.se
Students are invited to come to this presentation!
1 2 3 4 5